Kapcsolatfelvétel

Motoros redőny javítás? Ezek lehetnek az okai!

motoros redőny javításAz árnyékolók egyik gyakran használt típusa a redőny. A redőnyök is tudnak újat mutatni, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy igyekeznek őket időről-időre modernizálni. A korszerű redőny motorral működik, sőt távirányítással vezérelhető és az igények alapján be is programozható. A motorizált redőnyökkel több a gond? Olyan szempontból lehet ennek a kijelentésnek hitelt adni, hogy eggyel több olyan alkatrész kerül a redőnyre, ami el tud romlani. A motoros redőny javítása sem lehetetlen, ha elromlott, egy gyakorlott szerelő képes újra működésbe hozni.

A redőny nem mozdul se fel, se pedig le? A motoros redőny javítást végző szakember alaposan átvizsgálja az árnyékolót és még mielőtt nekilátni a motor szerelésének vagy cseréjének, kizárja az egyéb hiba lehetőségeket is. Mi jöhet még szóba a motoros redőny javításakor, mint hiba forrás? Előfordulhat, hogy a távirányító a ludas, mondjuk egyszerűen csak lemerült. A távirányító mellett a hálózatot is ellenőrizni kell, van egy megbízható áramforrás a redőny működtetéséhez. Ha ezeket a lehetőségeket kizárják a motoros redőny javítása során, akkor a motor marad az egyetlen, amit a meghibásodás okaként meg kell jelölni.

A motoros redőny javítás szükségessé válik, ha a motor nem mozdítja el a redőnyt vagy csak féloldalasan mozdul el a palást. Amikor mozog a redőny tengelye, de nem mozdul a redőny, akkor is motor hibával van dolgunk. Az előzőekben felvázolt jellemzők általában valamelyik motor alkatrész törését jelentik, ilyenkor az akasztók vagy azok füle tört el. Túlfeszültség hatására a redőny motorjának minden beállítása megszűnhet és a motor nem reagál semmire. Ilyenkor elég egy újraprogramozással beindítani a motort.

A motoros redőny javítás tehát nem bonyolult dolog, csak tudni kell, hogy hol keressük a hibát és milyen módon kell azt kijavítani. Amennyiben szakszerű motoros redőny javításra van szüksége, keressen minket! Bízza ránk a redőny ellenőrzését, karbantartását, valamint javítását, ha azt szeretné, hogy az árnyékolója ismét olyan könnyen kezelhető és praktikus legyen, mint amikor kifogástalanul működött! Tudjon meg mindent rólunk és a szolgáltatásainkról a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!