redőnyszerelésÁrnyékolóink elengedhetetlenek a komfortos mindennapok megőrzéséhez, szerepük van a fény és a hőmérséklet szabályozásában, hozzájárulnak a nyugodt és kényelmes otthon kialakításához. Ám elég egy aprócska hiba, és ennek az egyensúlynak vége szakad, már csak egy szakszerű redőnyszerelés segíthet. A redőnyszereléssel foglalkozó szakemberek mindegyike hasonló meghibásodásokkal találkozik, vannak olyan tipikus hibák, amikről ki lehet jelenteni, hogy a redőnyökre jellemzőek. Az egyik ezek közül az akadozó működés. Egy akadozó redőny bizony nagyon meg tudja keseríteni a tulajdonos életét, és próbára teszi a türelmét is. A profi redőnyszerelés azonban rövid időn belül megoldja a problémát, és minden vissza tud zökkenni a megszokott kerékvágásba.

Az árnyékoló akadozása a leggyakoribb redőny meghibásodások közé tartozik. Az oka általában nagyon egyszerű, ugyanis valamelyik kis alkatrész kopásától, sérülésétől van, ami miatt a lamellák nem engedelmeskednek a húzogatásnak. Habár a redőny működik, korántsem olyan gördülékenyen, mint kellene. Az erőltetés, rángatás pedig könnyen oda vezethet, hogy a lamellák is megsérülnek, a redőnyszerelés pedig drágább lesz, mint kellene. Fontos, hogy jó minőségű alkatrész kerüljön a régi helyére, így nem kell egyhamar a szerelőért telefonálni. Az alkatrész cseréje, a  redőnyszerelés mindenképpen szakember feladata, mert nehezen hozzáférhető helyen van, az árnyékoló tokjában.

Természetesen más oka lehet egy ilyen meghibásodásnak, például az, hogy a redőnylécek sérülnek vagy a lécbevezetők törnek el, de az is lehet, hogy a redőny helytelenül került a helyére a felszerelés során. Ha nincsen sérülés, előfordulhat, hogy a redőny lécei oldalra elcsúsztak, és ez okozza a problémát. Egy akadozó redőny megjavítható, és újra működni fog, ha jó kezekbe kerül.

Hívjon olyan szakembert, aki jól ismeri ezeket az árnyékolókat, és tudja, hogyan kezelje őket! Redőnyszerelésért Budapesten lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, és kérjen időpontot a javításra megadott elérhetőségeinken!