Műanyag redőny javítás

A műanyag redőny javítás nem olyan dolog, amit teljesen ki lehet zárni egy árnyékoló életéből. Figyeljen oda redőnyére és kímélje meg a túl sok javítástól!

A műanyag redőnyök azok az árnyékolók, amiket nem kell nagyítóval keresni, mert a legtöbb nyílászárón megtalálhatóak. A minőség kéz a kézben jár a megfizethető árral, ha egy új redőnyről van szó, amit a vásárlói igényeket kiszolgáló anyagból gyártottak. A műanyagból készült redőnyök megvásárlása jelenti a legkisebb anyagi ráfordítást. Ugyanez igaz a javíttatásukra is.

Az alumínium vagy a fa modellekhez képest a szerelők a műanyag redőny javításért kérnek el kevesebb pénzt. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a fajta árnyékoló az, ami a leggyorsabban tönkre megy. Minden árnyékolóra igaz, hogy a szakszerű beépítés és a kíméletes használat következtében a maximális élettartamot tudja elérni a redőny.

A javítás nem szükségszerű

Műanyag redőny javítás

Elöljáróban térjünk ki egy kicsit részletesebben arra, hogy mit értünk a redőny megfelelő kezelése alatt. A redőny kezelésében nincsen semmi ördöngösség, csak leengedni vagy felhúzni lehet aszerint, hogy sötétet vagy világosat szeretnénk a szobákban látni. A hagyományos redőnynél a mozgatás zsinórral történik.

A gurtnit érdemes a használat során kicsit merőlegesen tartani a redőnyhöz képest. Ha nem így tesz, akkor a gurtni kifuthat és könnyen tönkremegy. A redőny a következetes bánásmódot és a türelmes kezelést szereti, ezért ne rángassa soha. A hirtelen felrántás ereje az ütközők letörésével járhat, ami a redőnypalástot a redőny tokba juttatja, ahonnan már nem lehet leengedni. Viharos, szeles időben soha ne hagyja félig leengedve a palástot, húzza fel teljesen vagy engedje le! Ugyanez igaz a nyitott ablakra is, ahol a huzat megcibálhatja a redőnyt. Ha így tesz, akkor a redőny elemeit meg tudja óvni a felesleges traumától, ami beakadással, töréssel is járhat.

A megfontolt használat még önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a szerelőt távol tartsa, ameddig csak lehet. A karbantartással szintén az árnyékoló eredeti állapotának megtartását lehet elérni. A legjobb döntés, ha eleve a klasszikus, fehér színre festett redőnyt szerelteti be, mert ez is hosszabb élettartamot kölcsönöz a redőnypalástnak. Léteznek persze bézs, barna és színes redőnyök is, de a fehér, amellett, hogy minden ingatlanra és nyílászáróhoz illik, még az UV állóságban is verhetetlen.

Védje a redőnyt ameddig lehet!

Műanyag redőny javítás

A redőny karbantartása magába foglalja a szennyeződések eltávolítását, ami a redőny szerkezetét óvja. Télen a párkányról el kell tüntetni a havat, jeget, nehogy lefagyjon a redőny. A tisztítás mindig függőleges irányba történjen, ezzel a lécek helyzete megmarad.

A javítást általában ugyanazoknak a hibáknak, sérüléseknek a kezeléséről szól. A gurtni, az automata, a lécek, a görgők sérülnek, akadnak vagy mozdulnak el a helyükről. Az is gyakori probléma, ha az egyes redőny alkatrészek elöregednek, kopnak és ezért adják meg magukat a körültekintő használat ellenére.

A redőny állapotának felmérését, a szükséges javításokat és cseréket a szakember tudja elvégezni. A javítás ára a tennivalótól függően 10-16 ezer forint körül mozog. Ennyit érdemes áldozni a szolgáltatásra, mert az árnyékoló további használata kis anyagi befektetéssel ismét akadálytalanná válik és csak végső esetben kell új redőny vásárlása mellett dönteni. 

Keresse bizalommal a redőny javítással foglalkozó csapatunkat, ha bekövetkezett a hiba vagy sérülés, amihez szakemberre van szükség! A szakértelmünk és a tanácsaink segítenek abban, hogy az árnyékolója a lehetőségekhez képest hosszú élettartamot kapjon.