redőny gurtnicsereA redőny gurtnicserére akkor van szükség, ha a zsinór menthetetlenné vált. A szakadt redőny zsinór kicserélését szakember végzi el!

A redőnyök hagyományos változatainak fontos alkatrésze a gurtni vagy a redőny zsinór. Ez egy, körülbelül két ujjnyi széles, erős, műszálas anyag, ami az árnyékoló palástjának mozgatását segíti. A külső tokos és a belső tokos redőnyöknél is található gurtni, ami lehet maxi és mini változat is a redőny típusától függően. A redőny gurtnicsere több okból is szükségessé válhat, ráadásul ez az egyik leggyakrabban elvégzett javítás.

A gurtni erős ugyan, de nem örök életű, így akár gyorsan is tönkremehet. Viszonylag nagy súlyt kell elbírnia, valahányszor a redőnyt mozgatják és közben még a redőnyautomata alkatrészei okozta súrlódásnak is ki van téve. Ezek a hatások mind megrövidítik a zsinór élettartamát. A további tényezők szintén hozzá tudnak járulni a gurtni elhasználódásához. A gurtni használatának a módja vagy a redőny állapota is negatív irányba hat. A redőny gurtnicsere tehát egy olyan szolgáltatás, amit minden redőny tulajdonos igénybe fog venni előbb vagy utóbb.

A redőny gurtnicsere nagyon egyszerű feladat, de mégsem olyan dolog, amit házilag kellene elvégezni. A rosszul kiválasztott alkatrész vagy a rosszul összeillesztett gurtni automata csak problémát okoz a későbbiekben. A szakember a redőny gurtnicserét fél órán belül elvégzi, de úgy, hogy arra évekig nem lesz panasz. Egy minőségi, új gurtni élettartama kár 15 év is lehet. Bízzon a mi szakértelmünkben és a tapasztalatunkban, ne vegye félvállról az olyan egyszerű, de fontos javítási feladatot se, mint amilyen a redőny gurtnicsere!

Forduljon bizalommal a redőnyjavítással foglalkozó csapatunkhoz, ha profi munkát szeretne igénybe venni! Az árnyékolókra nem kell sokat költenie ahhoz, hogy újra kifogástalanul működjenek. Amennyiben szeretne ajánlatot kérni redőny gurtnicserére, a honlapon feltüntettük az elérhetőségeinket. Várjuk a megkeresését, hogy felajánlhassuk a szolgáltatásainkat!